Svamp sås
Här ett recept på champinjon sås (kan byta ut champinjoner mot kantareller)
Skiva ca 6-10 champinjoner (beror på stolek och hur mycket sås)
Lägg en klick smör i kastrull och låt smälta
Lägg i champinjonerna och krydda med salt och svar peppar efter smak och tycke.
Bryn tills champinjonerna fått lite stek yta och strö över ca 2 matskedar mjöl
Häll i grädde (välj själv vad för grädde du vill använda) ta så mycket grädde du vill ha sås kan även späs ut med vatten eller mjölk för att inte få det lite fett
Häll i ca 2-3 matskedar köttfond
Eventuellt lite vitlöks pulver och lite lite cayenpeppar om man vill ha lite sting i såsen.
Även gott att ha i lite matlagnings vin (rött).
Super god och lätt sås :)
Kryddning efter tycke och smak :)
Jag gör lite olika varje gång ;)
Men använder man kantareller så tycker jag personligen att man ska hålla sig till salt peppar och fond för att inte ta den goda kantarell smaken :)
Lycka till :)
Skiva ca 6-10 champinjoner (beror på stolek och hur mycket sås)
Lägg en klick smör i kastrull och låt smälta
Lägg i champinjonerna och krydda med salt och svar peppar efter smak och tycke.
Bryn tills champinjonerna fått lite stek yta och strö över ca 2 matskedar mjöl
Häll i grädde (välj själv vad för grädde du vill använda) ta så mycket grädde du vill ha sås kan även späs ut med vatten eller mjölk för att inte få det lite fett
Häll i ca 2-3 matskedar köttfond
Eventuellt lite vitlöks pulver och lite lite cayenpeppar om man vill ha lite sting i såsen.
Även gott att ha i lite matlagnings vin (rött).
Super god och lätt sås :)
Kryddning efter tycke och smak :)
Jag gör lite olika varje gång ;)
Men använder man kantareller så tycker jag personligen att man ska hålla sig till salt peppar och fond för att inte ta den goda kantarell smaken :)
Lycka till :)