Lax i ugn med ingefära chili och lime
För 4 personer:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg 1 kg skalad och klyftad potatis på en plåt och ha på oliv olja och salt och ställ in i ugnen.
Grov hacka 1 st pak choy och lägg i en ungsfastform och lägg sedan 500g lax över detta.
Häll salt på fisken och grönsaks bädden.
Blanda 1 msk honung 1 tsk riven ingefära 0,5 st hackad röd chili och saft från en halv lime. Pensla detta över fisken. Skär andra halvan av limen till tunna skivor och lägg på fisken strö sedan över 1 msk sesamfrön.
Låt stå i ugnen i 15 minuter eller tills du anser att fisken är klar.
När du tagit ut fisken ur ugnen så höj värmen till 250 grader så potatisen blir klar fortare.
Servera gärna med en klick majonäs.
Super gott!!
Min sambos kommentar
"Det smakar som en god sommar drink fast mat jätte gott"
Min kommentar
"Det smakar sommar mumms jag blir varm!"
Recept från Coop matkasse (rekommenderar denna)