Karrégryta med äpple
Jätte god mat!
Jag ska erkänna att jag var lite skeptisk till denna rätt då jag inte gillar äpple i mat men tjiii fick jag då den var helt magisk!
Men då jag inte är ett jätte stort fans av Karré så tänker jag använda mig av nöt kött nästa gång jag gör denna god rätt.
Receptet kommer från coopmatkassa.
4 personer.
Du behöver :
Potatis 1 kg
Fläskkarré (eller annat kött dock inte kyckling eller fisk) 4 skrivor (ca 500g, valfritt hur mycket kött du vill ha i)
Smör 1 msk
Olivolja 1 msk
Tomatpuré 3 msk
Gul lök 2 st skär i klyftor
Vitlöks klyftor skivade 4 st
Morot tärnad 1 st
Äpple tärnad 2 st
salt
Äpplemust 3 DL
Grönsaksbuljongtärning 1 st
smör 40g
Salt 1 tsk
Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten.
Tärna köttet och bryn i omgångar i smör och olja i en het gryta.
Lägg i allt brynt kött i grytan med tomatpuré, lök, vitlök, morot, rotselleri, äpple och salt.
Bryn ytterligare 2 min under omrörning.
Tillsätt musten och buljong. Sätt på ett tätslutande lock och koka i 35 min.
Pressa potatisen i en potatis press, eller ha den som den är.
Smaklig måltid.
435 kcal/portion