Färsjärpar med tzatziki och klyftpotatis
Helt ok recept
Personligen är jag inte så jätte glad åt citron till kött utan vill ha de till fisk men annars så :)
För 4 personer
Sätt ugnen på 200 grader
Klyfta 1 kg potatis och lägg på en plåt och ringla över 2 msk olivolja och 1 tsk salt.
Låt stå i ugn i ca 25 minuter.
Dela 0,5 st gurka på längden och skrapa ur kärnorna och riv gurkan grovt. Blanda med 2 dl matyoghurt och 1 st pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar.
Blanda 500 gram nötfärs med 0,5 dl ströbröd, 2 st ägg, 1 st hackad gul lök, 2 st pressade vitlöksklyftor, 0,5 st rivet citron skal, 0,5 tsk spiskummin, 1,5 tsk salt och 0,5 tsk svartpeppar.
Gör avlånga bullar och stek i olja.
Servera med grön sallad.
Från coopmatkasse